Головна Новини Світ Китай У Китаї почали арештовувати за поширення фейків про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї почали арештовувати за поширення фейків про коронавірус

У Китаї активізували боротьбу з фейками і "страшилками" про коронавірус, щоб не посилювати громадську паніку

29 січня 2020, 12:10 comments2931
Поділіться публікацією:
У Китаї почали арештовувати за поширення фейків про коронавірус

У Китаї за поширення неправдивої інформації про епідемію через короновірус заарештували одну людину, а ще шістьом – пред'явили адміністративне порушення. Про це інформує Xinhua.

Так, у місті Тяньцзінь Бюро громадської безпеки стало активніше перевіряти фейки про епідемію, що з'являються в мережі. Через публікації неправдивої інформації був заарештований один мешканець: повідомляється, що він "порушив соціальний порядок". Адміністративну відповідальність понесуть ще шість осіб, а із 34 людьми — був проведений інструктаж.

За даними бюро, в місті запровадять цілодобовий онлайн-моніторинг, щоб своєчасно виявляти шкідливу інформацію і протидіяти фейкам, притягаючи до відповідальності перед законом. На думку правоохоронців, міфи про епідемію порушують громадський порядок і створюють паніку в суспільстві.

Раніше "Коментарям" вдалося поспілкуватися з українкою, яка навчається в одному з університетів Китаю. Студентка розповіла, яка обстановка в містах через епідемію, як дезінфікують приміщення і перевозять хворих людей, і що могло стати рознощиком вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!