Головна Новини Світ Китай Банани-вбивці й вірусні посилки: топ міфів про китайський коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Банани-вбивці й вірусні посилки: топ міфів про китайський коронавірус

У мережі активно розгулюють "ужастики" про банани, а багато користувачів пропонують "алкогольну профілактику" від китайського коронавірусу

29 січня 2020, 12:46 comments2872
Поділіться публікацією:
Банани-вбивці й вірусні посилки: топ міфів про китайський коронавірус

В мережі на тему розповсюдження або лікування коронавірусу з Китаю регулярно з'являється багато інформації, але не вся вона правдива. Про найпопулярніші міфи про штам коронавірусу 2019-nCoV пише ВВС.

По-перше, мережею розлітаються попередження про те, що не варто купувати банани – "особливо привезені з півдня". Проте страшний китайський вірус не може зберігатися в цих фруктах, а передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини.

По-друге, користувачі розпалюють паніку щодо посилок з AliExpress. Хоча компанія з перших днів заявила, що всі посилки проходять санітарну обробку. За даними медиків, вірус не зможе вижити всередині або на поверхні товарів під час пересилання. Тож не варто боятися, що нові навушники або міксер "заразять" коронавірусом.

По-третє, в китайських соцмережах буквально відразу після спалаху з'явився міф про те, що з коронавірусом можна впоратися, якщо полоскати горло розчином солі. Як виявилося, лікарі лише порадили сольовий розчин як метод дезінфекції, але у "соцмереж очі великі". Зазначимо, що вірус може потрапити в організм не тільки через носоглотку, а й через слизову оболонку ока. Тому медики радять рідше чіпати обличчя руками і не терти очі.

Ще один цікавий міф, можливо, запустив у мережу хтось з чоловіків. Так, повідомлення від "родича з МОЗ" свідчить про необхідність випивати 250 г коньяку, віскі або горілки щовечора саме чоловікам, бо вони нібито більш схильні до ризику захворіти. Як це може "допомогти" — фейк не уточнює. Деякі користувачі крім алкоголю запропонували ще лікуватися "травичкою", але медики відкинули й цю версію. Лікарі наполягають, що головний спосіб профілактики – дотримання заходів гігієни й обмеження контактів з людьми, у яких є симптоми ГРВІ або грипу.

Раніше "Коментарі" повідомили, що в Китаї за поширення фейків про коронавірус почали заарештовувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!