Головна Новини Світ Китай Слідом за коронавірусом Китай накрив ще і пташиний грип
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідом за коронавірусом Китай накрив ще і пташиний грип

У Китаї на одній з ферм виявили спалах пташиного грипу H5N6

10 лютого 2020, 07:47 comments3469
Поділіться публікацією:
Слідом за коронавірусом Китай накрив  ще і пташиний грип

На фермі в провінції Сичуань зафіксували спалах високопатогенного пташиного грипу H5N6. Про це повідомило Міністерство сільського господарства країни в понеділок, пише South China Morning Post.

На фермі знаходилось 2497 домашніх птахів, з них 1840 заразилися і загинули. Для запобігання поширенню захворювання були знищені понад 2,2 тисячі домашніх птахів.

Зазначимо, що 1 лютого на фермі в місті Шаоян провінції Хунань, що знаходиться на південній межі провінції Хубей, яка є епіцентром нового смертоносного коронавіруса, зафіксували спалах смертельного пташиного грипу H5N1.

Ферма має 7850 курей, і 4500 курей померли від цієї інфекції. За розпорядженням місцевих органів влади, було забито 17 828 голів птиці після спалаху. Випадків зараження людини вірусом H5N1 в провінції Хунань не зареєстровано.

Як повідомляло видання "Коментарі", за останні вісім років світ сколинули п'ять смертельних вірусів. Батьківщиною відразу трьох з них був Китай.

Так, в Китаї були зареєстровані перші випадки зараження атиповою пневмонією в 2002 році, пташиним грипом — у 2003 році і корнавирусом в 2020 році. Ще два віруси — свинячий грип і близькосхідний респіраторний синдром (БВРС) — зародилися в Мексиці і в Саудівській Аравії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!