Головна Новини Світ Китай Китай виганяє з країни американських журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай виганяє з країни американських журналістів

Китай оголосив, що вижене журналістів New York Times, Wall Street Journal і Washington Post в умовах серйозної ескалації напруженості з Вашингтоном

18 березня 2020, 06:03 comments3690
Поділіться публікацією:
Китай виганяє з країни американських журналістів

Рішення китайскої влади вимагає від громадян США, що працюють в газетах The New York Times, The Washington Post і The Wall Street Journal, повернути свою акредитацію для преси протягом 10 днів, якщо вона діє до кінця 2020 року.

В останні роки Китай видав журналістам обмежені 12-місячні візи. Це означає, що рішення може суттєво вплинути на всі три новинні організації. Поки не відомо, скільки журналістів постраждає.

Як безпрецедентний крок уряд заявило, що крім заборони на ведення репортажів в материковому Китаї їм також не буде дозволено робити це в напівавтономних містах Макао чи Гонконгу, де знаходиться більшість журналістів, раніше заблокованих Пекіном.

Це рішення було прийнято менш ніж через місяць після того, як США призначили п'ять китайських державних ЗМІ як "іноземні представництва" і обмежили число китайських журналістів, які працюють у цих установах у Сполучених Штатах.

Зміна назви означає, що ці компанії тепер будуть мати потребу в схваленні уряду США для покупки або оренди офісних приміщень, а також повинні будуть реєструвати кадрові зміни, включаючи нові найм та звільнення персоналу, з Державним департаментом, як це роблять іноземні дипломатичні місії.

13 березня набуло чинності обмеження Держдепартаменту на число китайських громадян, які можуть бути найняті в чотирьох з цих п'яти китайських ЗМІ.

"В останні роки уряд США встановив невиправдані обмеження на китайські ЗМІ та персонал у США, навмисно ускладнив їх нормальні репортерські завдання і піддав їх зростаючій дискримінації і політично вмотивованим пригнічення", – йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Китаю в середу.

На противагу тому, що США оголосили п'ять китайських ЗМІ "іноземними представництвами", Китай тепер вимагає, щоб китайські відділення "Голосу Америки", The New York Times, The Washington Post і The Wall Street Journal і Time подавали письмові звіти по всім своїм штатним розкладом, фінансів, операцій і майновим запасів.

Раніше "Коментарі" писали, що ВООЗ закликала журналістів не брехати про коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!