Головна Новини Світ Китай Китай готується до збройного протистояння з США – Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готується до збройного протистояння з США – Reuters

За даними Reuters, Китай зіткнувся з хвилею антикитайських настроїв, очолюваних США, і тому готується до найгіршого сценарію – збройної конфронтації між двома світовими державами

5 травня 2020, 15:11 comments2208
Поділіться публікацією:
Китай готується до збройного протистояння з США – Reuters

Пекін зіткнувся із зростаючою хвилею ворожості після спалаху коронавірусу, яка може призвести до конфронтації у відносинах з США. Про це передає Reuters з посиланням на свої джерела.

У доповіді, представленій на початку квітня Міністерством державної безпеки вищим керівникам Пекіна, включаючи президента Сі Цзіньпіна, був зроблений висновок про те, що глобальні антикитайські настрої досягли максимального історичного рівня. Як приклад наводиться розгін протестів на площі Тяньаньмень в 1989 році.

В результаті Пекін зіткнувся з хвилею антикитайських настроїв, очолюваних Сполученими Штатами після пандемії, і його необхідно підготувати до найгіршого сценарію – збройної конфронтації між двома світовими державами, повідомили джерела Reuters, знайомі зі звітом.

Повідомляється, що відносини між Китаєм і США знаходяться на найгіршому рівні за останні десятиліття. В документі робиться висновок, що Вашингтон вважає зростання Китаю загрозою економічної та національної безпеки і викликом західним демократіям. В доповіді також говориться, що Сполучені Штати прагнуть вплинути на правлячу Комуністичну партію, підірвавши суспільну довіру.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що американський штат подав позов проти Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!