Головна Новини Світ Китай Китай погодився на міжнародне розслідування походження коронавірусу, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай погодився на міжнародне розслідування походження коронавірусу, але є умова

Уряд Китаю згоден залучити міжнародних експертів до з'ясування походження коронавіруса

24 травня 2020, 14:31 comments2426
Поділіться публікацією:
Китай погодився на міжнародне розслідування походження коронавірусу, але є умова

В уряді Китайської народної республіки вирішили підтримати ідеї міжнародного розслідування причин поширення та джерел коронавіруса, але при цьому виключають політичне втручання в питання, що зачепило мільйони людей. Про це заявив голова китайського МЗС Ван І.

Як повідомляють західні ЗМІ, китайський дипломат висловив готовність КНР співпрацювати з світовим науковим співтовариством.

"Китай готовий працювати з міжнародним науковим співтовариством, щоб визначити джерело вірусу", — наводять слова міністра західні ЗМІ.

Водночас, глава МЗС Китаю вказав на неприпустимість політичного втручання та визначив пріоритети співпраці.

"У той же час, ми вважаємо, що цей процес повинен бути професійним, чесним і конструктивним", — додав Ван І, пояснивши, що в цьому разі не повинно бути "політичного втручання".

Нагадаємо, що новий різновид коронавірусу поширився по світу з китайського населеного пункту Ухань. Саме там були зафіксовані перші випадки зараження COVID-19. Розмови про те, що причина появи вірусу може бути як штучного, так і природного походження, стали причиною звинувачень — США припускають, що влада Китаю навмисно приховувала джерела і причини виникнення вірусної пандемії.

Як повідомляв портал "Коментарі", коалиция з 62 країн підтримала спільний заклик Австралії і Європейського Союзу до незалежного розслідування джерел виникнення і масового поширення коронавіруса COVID-19 напередодні засідання Всесвітньої організації охорони здоров'я в Женеві. Відзначається, що в перелік країн увійшли Південна Африка, Великобританія, Індонезія, Японія, Південна Корея, Росія і Туреччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!