Головна Новини Світ Китай Китай вперше відправить космічний зонд на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вперше відправить космічний зонд на Марс

Політ на Марс має відбутися вже найближчим часом

25 травня 2020, 12:25 comments2327
Поділіться публікацією:
Китай вперше відправить космічний зонд на Марс

Китайські вчені замахнулися на Марс. Космічна програма Піднебесної передбачає запуск на Марс дослідницького зонда вже найближчим часом.

"КНР в липні готується до запуску свого амбітного плану місії на Марсі, який буде включати висадку дистанційно керованого робота на поверхню "червоної" планети", — повідомляє агентство AFP.

Місія, яка отримала назву "Тяньвэн" (що означає "Питання до неба"), виведе зонд на орбіту навколо Марса і висадить робототехнічний ровер для дослідження та аналізу поверхні. Космічному апарату доведеться подолати близько 55 тис. миль. Сам політ займе кілька місяців.

Уряд Китаю вкладає в розвиток космічного напряму мільярди доларів. У проектах КНР не тільки запуск зонда до Марса, але і відправка на Місяць китайських космонавтів і створення до 2022 року власної космічної станції. Зазначимо, що аналогічна місія на Місяць вже відбулася — у січні 2019 року Китай висадив апарат на зворотній стороні земного супутника.

Як повідомляв портал "Коментарі", в NASA показали вертоліт, який відправлять в експедицію на Марс. Ім'я для апарату придумала школярка з Алабами, повідомляють на сайті космічного агентства. Придумати ім'я для космічного вертольота в NASA запропонували всім бажаючим. Для цього потрібно було відправити заявку з назвами на сайт агентства. Всього таких отримали 28 тисяч. Але вибирати з безлічі варіантів довелося лише один.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!