Головна Новини Світ Китай Помпео заявив, що Гонконг більше не є автономним від Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Помпео заявив, що Гонконг більше не є автономним від Китаю

Той факт, що Гонконг перестав бути автономним, ставить під загрозу мільярди доларів в торгівлі

28 травня 2020, 05:30 comments2262
Поділіться публікацією:
Помпео заявив, що Гонконг більше не є автономним від Китаю

Державний секретар США Майк Помпео заявив у середу Конгресу, що Гонконг більше не є автономним від Китаю. Цей факт може призвести до втрати спеціального торгового статусу Гонконгу зі США і стати загрозою для його положення в якості міжнародного фінансового центру. Про це пише CNN.

Президент США Дональд Трамп і Конгрес Сполучених Штатів вирішать, які дії вжити в результаті сертифікації, яка відбувається в період підвищеної напруженості з Пекіном. Припинення особливих торговельних відносин, які існували десятиліттями, потягне за собою витрати для американського бізнесу, похитне і без того крихку світову економіку і завдасть Гонконгу більших збитків, ніж Китаю, попереджають експерти.

У рамках політики "Одна країна, дві системи" Гонконг зберігає обмежену демократію і громадянські свободи, незважаючи на те, що знаходиться під контролем Пекіну.

Минулого року Конгрес США прийняв, а Дональд Трамп підписав закон "Про гонконгські права людини та демократії" в підтримку протестуючих проти демократії в регіоні. Згідно з цим законом, США повинні щорічно підтверджувати Конгресу, що Гонконг залишається автономним від Китаю, інакше він ризикує втратити свій особливий статус.

Заява Помпео послідувала після того, як Пекін ввів спірне законодавство про національну безпеку для Гонконгу. Минулого тижня високопоставлений американський дипломат попередив, що прийняття цього закону стане похоронним дзвоном для автономії Гонконгу.

Запропонований закон викликав протести в Гонконзі і був засуджений на міжнародному рівні, при цьому спостерігачі попереджають, що він може обмежити багато з основних політичних і громадянських свобод, гарантованих в угоді про передачу міста від британського до китайського правління в 1997 році.

Раніше "Коментарі" писали, що нову хвилю протестів у Гонконзі спровокував закон про національну безпеку, який запропонував Китай. Зараз Гонконг офіційно — автономний регіон Китаю, де діють свої закони, більш демократичні, ніж на території решти Китаю, і окрема правоохоронна система. Протестувальники вважають, що після впровадження нового закону, Гонконг втратить частину автономії і люди, які виступають за його незалежність, будуть схоплені і передані владі Китаю для судового переслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!