Головна Новини Світ ЄС В Євросоюзі задумалися про власну криптовалюту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі задумалися про власну криптовалюту

Міністри фінансів країн ЄС мають намір виробити спільні правила для обороту криптовалют

7 листопада 2019, 15:12 comments1287
Поділіться публікацією:
В Євросоюзі задумалися про власну криптовалюту

Європейський центральний банк випустив проекти документів, в яких закликав керівництво Євросоюзу виробити єдині правила щодо всіх криптовалют. У своєму зверненні до центральних банків країн-учасниць ЄС, фінансисти запропонували розглянути варіант створення власних цифрових одиниць розрахунку, а також вивчити проблеми, пов'язані з їх випуском. Банкіри відзначають, що до цього часу в Європі не вироблений єдиний підхід до обігу "крипти", хоча окремі країни вводять внутрішні правила поводження з биткойном.

Відзначається, що дискусія щодо проекту відбудеться вже на цьому тижні. Остаточне прийняття рішення з уніфікованого регламенту використання криптовалют заплановано на грудень.

Влада ЄС намагається перешкодити запуску нової кріптовалюти Libra, яку планує ввести в обіг соціальна мережа Facebook. Фінансисти евроальянсу стурбовані ризиками, пов'язаними з великими коливаннями курсу і відсутністю забезпечення цифрових грошей. Банкіри заявляють, що даний ринок має потребу в строгому регулюванні і наполягають на виробленні загальноєвропейських правил для биткойна та інших діджитал-валют.

Як повідомляв портал "Коментарі", Конгрес США сумнівається в надійності кріптовалюти Libra.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!