Головна Новини Світ ЄС Євросоюз збільшить кількість прикордонників на 10 тис. осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз збільшить кількість прикордонників на 10 тис. осіб

Прикордонна і берегова охорона ЄС розширить штат і отримає більше обладнання

8 листопада 2019, 16:42 comments1262
Поділіться публікацією:
Євросоюз збільшить кількість прикордонників на 10 тис. осіб

Влада Євросоюзу затвердили нові правила, що стосуються прикордонної і берегової охорони. Новий регламент є частиною комплексних заходів ЄС щодо зміцнення безпеки кордонів і контролю над мігрантами. Новий документ передбачає посилення Агентства прикордонної і берегової охорони — Frontex. Організація отримає більше співробітників і обладнання.

Так, згідно з повідомленням Ради Євросоюзу, агентство буде мати у своєму розпорядженні постійний корпус. Створювати його стануть поступово, і до 2027 року чисельність працівників планують довести до 10 тис. осіб. До складу Frontex увійдуть як оперативники, так і підрозділи швидкого реагування, які будуть займатися поверненням нелегалів на прохання країн-учасниць Євросоюзу.

В Раді ЄС розраховують, що подібна взаємодія дозволить зміцнити співробітництво з третіми країнами, тому не обмежують повноваження відомства у спільних операціях з країнами-сусідами.

Як повідомляв портал "Коментарі", представники Європарламенту оцінять в якому стані знаходяться сирійські біженці і чи отримують вони достатню допомогу від турецьких властей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!