Головна Новини Світ ЄС Папа Римський в Хіросімі: "Від ядерної зброї необхідно відмовитися"
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський в Хіросімі: "Від ядерної зброї необхідно відмовитися"

На переконання понтифіка, ядерна енергія несе загрозу майбутньому всієї планети

24 листопада 2019, 14:35 comments1803
Поділіться публікацією:
Папа Римський в Хіросімі: "Від ядерної зброї необхідно відмовитися"

Сьогодні Папа Римський Франциск відвідав міста на японському архіпелазі Хіросіму і Нагасакі, де звернувся до глав ядерних держав світу. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"З почуттям глибокого переконання я знову кажу, що використання ядерної енергії у військових цілях сьогодні, більше ніж раніше, — це злочин не тільки проти гідності людей, а й проти будь-якого можливого майбутнього нашого спільного дому — планети Земля", — повідомив понтифік у своїй промові біля Меморіалу жертвам, постраждалим під час ядерного бомбардування в 1945 році.

Також Франциск зміг провести зустріч з кількома місцевими жителями, які пам'ятають атомну атаку Нагасакі і заявив, що "схиляє голову перед силою і гідністю" цих людей.

Крім того, сьогодні ж Папа Римський відвідав та інше місто, став об'єктом руйнування ядерної бомбардуванням — Нагасакі. Тут він також закликав лідерів наддержав замислитися над наслідками використання ядерної енергії, яка загрожує людству і є зброєю масового ураження.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих від голодомору у 1932-1933 роках.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!