Головна Новини Світ ЄС Туск більше не голова Євроради: свій пост він довірив бельгійцю
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск більше не голова Євроради: свій пост він довірив бельгійцю

Новий голова Євроради Шарль Мішель заступить на посаду з 1 грудня

29 листопада 2019, 13:51 comments2835
Поділіться публікацією:
Туск більше не голова Євроради: свій пост він довірив бельгійцю

Сьогодні, 29 листопада, чинний керівник Євроради Дональд Туск передав свої повноваження під час короткої церемонії в парадному холі будівлі "Європа" у Брюсселі. Про це передають "РИА-Новости".

Відзначається, що Мішель повноцінно приступить до виконання своїх обов'язків з 1 грудня 2019 року. При цьому сам Дональд Туск зовсім відходити від союзних справ не збирається. Минулого тижня він був офіційно обраний головою головної політичної сили ЄС — Європейської народної партії.

Важливо підкреслити, що позиція Туска у часи агресії Росії проти України була однозначною і непохитною: він засуджував Кремль за порушення меж сусідньої держави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія і Україна вчора вперше провели двосторонні переговори щодо газу, чого не було вже більше п'яти років. Як правило, з 2014 року на таких переговорах присутні представники з Євросоюзу.

У повідомленні наголошується, що під час переговорів сторони обговорили можливість підписання договору у відповідності з європейськими правилами, крім того, була досягнута домовленість активізувати роботу. Переговори будуть продовжуватися як в двосторонньому, так і в тристоронньому форматі з європейською стороною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!