У Чехії відбулася маніфестація за відставку прем'єра

Активісти своїми акціями мають намір змусити прем'єра Бабиша покинути свій пост

У вівторок, 17 листопада в Празі пройшла маніфестація за відставку прем'єра Андрія Бабиша. Про це повідомляють РИА-Новости.

За інформацією видання, на мітингу були присутні понад 10 тисяч демонстрантів. Як рассказао один з організаторів мітингу Мікулаш Мінарж, основна мета акції - змусити прем'єра покинути свій пост.

"Ми прийшли сюди, тому що хочемо висловити свій протест проти триваючого розпаду політичної культури в нашій країні, де поступово стають нормою брехня, обхід законів, конфлікт інтересів", - заявив на мітингу Мінарж.

За його словами, в полоиции поновили справу незаконному отриманні Бабишем на одну з своїх фірм субсидії ЄС на суму більше одного мільйони євро.

Минулого місяця Єврокомісія після проведеного аудиту звинуватила Бабиша в конфлікті інтересів, оскільки він в якості прем'єра продовжує надавати підтримку свого бізнесу, отримуючи, в тому числі, дотації з фондів ЄС.

 Як повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Куринського написати заяву про звільнення за власним бажанням.