Головна Новини Світ ЄС Сім країн позбавили права голосу в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім країн позбавили права голосу в ООН

У минулому році 47 країн не внесли внески до бюджету ООН

11 січня 2020, 11:50 comments1584
Поділіться публікацією:
Сім країн позбавили права голосу в ООН

Сім держав-членів ООН тимчасово позбавили права голосу Генеральної Асамблеї з-за того, що не сплачують внески в бюджет організації. Про це повідомляє Анадолу.

Як пише видання, це стосується таких країн як Ліван, Венесуела, Центральноафриканська республіка, Гамбія, Лесото, Тонга і Ємен.

"Відповідно до статті 19 статуту ООН, країна втрачає право голосу в Генеральній Асамблеї ООН, якщо її борг перевищує по організації розміром платіж за останні два роки", – йдеться в повідомленні.

У минулому році 146 з 193 країн ООН повністю сплатили внески в бюджет організації. Не внесли внески до бюджету ООН близько п'ятдесяти країн.

Як пише видання, на сьогоднішній день борг Америки ООН складає понад 450 мільйон доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Менассамблея ООН позбавила Ліван права голосу на засіданнях органу. "МЗС висловив жаль у зв'язку з рішенням ООН про включення Лівану в список країн, позбавлених права голосу в Генеральній Асамблеї через несплати необхідних внесків", — йдеться в документі. У ліванському зовнішньополітичному відомстві стверджують, що міністерство направляло зі свого боку всі необхідні запити і директиви ліванським відповідальним за процедуру відомствам, проте відповіді так і не надходило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!