Євросоюз готовий контролювати перемир'я в Лівії, - глава МЗС Словаччини

Міжнародна конференція з Лівії відбулася 19 січня у Німеччині

Перемир'я, яке виникло між ворогуючими сторонами в Лівії готовий контролювати Євросоюз. Про це заявив керівник дипустанови Словаччини Мирослав Лайчак. Про це повідомляє РИА Новости.

Євросоюз також проведе дискусію про переформатування морської операції "Софія" проти контрабандистів.

Глави МЗС ЄС на зустрічі у Брюсселі підвели підсумки відбулася днем раніше в Берліні конференції з Лівії, на якій лідери та провідні політики з багатьох країн і організацій домовилися, зокрема, про збереження ембарго на поставки зброї до Лівії посилення контролю за ним.

 Як повідомляли "Коментарі", правітельство національної згоди Лівії звернулося до турецьким властям за військовою допомогою. Лівія попросила у Туреччині військову підтримку повітряну, наземну та морську для відображення військових дій в Тріполі. У цьому місяці співпрацює з східно-лівійською владою маршал Халіфа Хафтар оголосив про початок битви і просування в Тріполі, який раніше контролюють сили міжнародно визнаного ПНР. Лівійські ЗМІ неодноразово повідомляли про сутички між силами Хафтара і ПНР. Наступ на Тріполі почалося ще навесні цього року, але кожна із сторін продовжує утримувати свої позиції.