Головна Новини Світ ЄС Рада Європи стурбована розквітом риторики ненависті і нетерпимості
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада Європи стурбована розквітом риторики ненависті і нетерпимості

Коментарі в соціальних мережах вказують на зростання агресії в європейському суспільстві

27 лютого 2020, 18:24 comments1873
Поділіться публікацією:
Рада Європи стурбована розквітом риторики ненависті і нетерпимості

Комісія Ради Європи проти расизму та нетерпимості (ECRI) висловила свою стурбованість новою хвилею расової, релігійної, статевої і політичною нетерпимістю, а також рівнем зростання загроз фізичного насильства в інтернеті. Про це заявила генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, передає видання Deutch Welle.

"Європа стикається з шокуючою реальністю: число антисемітських, антимусульманських та інших злочинів на расистському ґрунті зростає із загрозливою швидкістю", — визначила вона, опублікувавши традиційний щорічний доповідь за 2019 рік.

В якості прикладу вона навела стрілянину в німецькому місті Ханау, коли в результаті атаки правого екстреміста на відвідувачів двох кальянних загинули 9 осіб.

Комісія у своїй доповіді зазначила, що об'єктами насильства і ненависті стають мусульмани, євреї, цигани і афроамериканці. У ряді європейських країн з утисками, погрозами і насильством регулярно стикаються представники ЛГБТ-спільноти.

Окремим пунктом у документі виокремлено роль інтернету та соціальних мереж.

"Різні виборчі кампанії в 2019 році показали, що ультранаціоналістична, ксенофобська, расистська і гомо/трансфобская риторика знову набирає обертів і все глибше проникає і навіть задає тон в соціальних мережах. Образливі й принизливі коментарі в інтернеті, які в минулому вважалися неприйнятними, стають новою нормою", — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дружина президента Німеччини і перша леді країни Ельке Бюденбендер відзначила зростання ворожих висловлювань на адресу жінок.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!