Головна Новини Світ ЄС Ердоган відвідає Брюссель для переговорів щодо міграційної кризи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган відвідає Брюссель для переговорів щодо міграційної кризи

Тисячі сирійських біженців продовжують знаходитися на нейтральній території між турецькими і грецькими прикордонниками

8 березня 2020, 18:39 comments1988
Поділіться публікацією:
Ердоган відвідає Брюссель для переговорів щодо міграційної кризи

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує в понеділок побувати у Брюсселі з одноденним робочим візитом. Про це заявив його офіс на тлі напруженого конфлікту між Туреччиною та Європейським союзом через мігрантів і біженців.

Тисячі мігрантів попрямували до сухопутному кордоні Туреччини з Грецією після того, як уряд Ердогана заявив минулого тижня, що він більше не завадить мігрантам і біженцям перетинати територію ЄС. Греція розгорнула війська особливого призначення і прикордонників, щоб відганяти людей, що намагаються проникнути в країну з моря або по суші. Нагадаємо, Ердоган оголосив минулого тижня, що Туреччина, в якій вже знаходиться понад 3,5 мільйона сирійських біженців, більше не буде сторожем Європи, і заявила, що її раніше охоронювані кордони з Європою тепер відкриті. Цей крок стривожив країни ЄС, які ще переживають політичні наслідки хвилі масової міграції п'ять років тому.

У заяві офісу Ердогана говориться, що глава держави поїде в Брюссель 9 березня. У заяві не уточнюється, де він перебуватиме під час свого одноденного візиту. Ця заява була зроблена через кілька годин після зустрічі міністрів закордонних справ Європейського союзу в Хорватії в п'ятницю. Учасники зустрічі піддали критиці Туреччину, заявивши, що вона використовує відчай мігрантів "в політичних цілях".

Грецька поліція з охорони громадського порядку використала сльозогінний газ і водяну гармату, щоб відкинути мігрантів, що намагаються перетнути кордон з Туреччиною по суші в п'ятницю. Турецька поліція випустила залпи сльозогінного газу, щоб направити людей назад до Греції. Подібні сцени відбувалися протягом усього минулого тижня.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ердоган їде на переговори до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!