Головна Новини Світ ЄС Євросоюз вимагає від Кремля захисту для журналістки "Нової газети", якій погрожував Рамзан Кадиров
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз вимагає від Кремля захисту для журналістки "Нової газети", якій погрожував Рамзан Кадиров

Після репортажу Олени Мілашиної про ситуацію з коронавірусом в Чечні, її звинуватили в "античеченському цькуванні"

24 квітня 2020, 15:42 comments1748
Поділіться публікацією:
Євросоюз вимагає від Кремля захисту для журналістки "Нової газети", якій погрожував Рамзан Кадиров

Євросоюз звернувся до офіційної Москви з проханням негайно розслідувати погрози на адресу журналістки "Нової газети" Олени Мілашиної і забезпечити її безпеку. Про це повідомляється в документі, опублікованому на сайті ПАРІ.

Зазначимо, що в середині квітня "Нову газету" звинуватили в "провокаційному і вибухонебезпечному античеченському цькуванні" у зв'язку з матеріалом, який написала Олена Мілашина після візиту в Грозний, де виявила, що лікарів не вистачає засобів захисту, а місцева влада проводять масові затримання за порушення режиму самоізоляції.

Після цього на одному з Telegram-каналів. який, за неофіційними даними, належить главі республіки Рамзану Кадирову з'явився текст з невтішними висловлюваннями на адресу Мілашиної і звернення до Федеральної служби безпеки РФ.

"Якщо ви хочете, щоб ми вчинили злочин і стали злочинцями, то так і скажіть! Один візьме на себе цей тягар відповідальності і понесе за законом покарання. Посидить у тюрмі і вийде!", — зазначено в тексті, який пізніше був видалений.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі бачили звернення більше ста російських активістів з закликом надати державний захист Мілашиної, однак, за його словами, такі питання — не в компетенції Кремля.

"У висловленні в Telegram-каналі Кадирова немає нічого незвичайного, я б назвав його кілька емоційним", — повідомив прес-секретар Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що побіжного блогера і кандидата в президенти України Анатолія Шарія міністерство внутрішніх справ зняло зі списку розшукуваних осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!