Головна Новини Світ ЄС В Італії через пандемію масово легалізують трудових мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії через пандемію масово легалізують трудових мігрантів

Іноземцям, які хочуть отримати вид на проживання, потрібно довести, що вони не залишали Італію в період карантину

15 травня 2020, 11:55 comments2226
Поділіться публікацією:
В Італії через пандемію масово легалізують трудових мігрантів

В Італії стартує масова легалізація трудових мігрантів. Відтепер всі іноземці, які працюють у сільськогосподарському та домашньому секторах, зможуть отримати вид на проживання, йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

Повідомляється, що уряд Італії прийняв таке рішення через наслідки пандемії коронавірусу, так як в країні тепер критична нестача робочих рук. Збирачі врожаю, доглядальниці, прибиральниці, няні та представники інших професій з різних країн будуть отримувати офіційний дозвіл терміном на півроку, для чого потрібно лише подати документи в місцеві правоохоронні органи. Бажаючим отримати вид на проживання потрібно буде довести, що вони перебували в країні до 8 березня і не покидали Італію в період карантину. Крім легалізації в країні, трудові мігранти отримають право жити і працювати в Італії, маючи доступ до держпослуг, включаючи охорону здоров'я.

Нагадаємо, сьогодні країни Прибалтики відкривають кордони, незважаючи на триваючу пандемію коронавірусу. Однак безвізові поїздки будуть поки дозволені лише громадянам Литви, Латвії та Естонії, які можуть подорожувати по балтійським країнам. Відповідний документ сьогодні підпишуть у Ризі, кажуть в МЗС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!