Головна Новини Світ ЄС Макрон засудив Євросоюз за закриття кордонів під час пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон засудив Євросоюз за закриття кордонів під час пандемії

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що закриття кордонів всередині ЄС, коли необхідно надавати міжнародну допомогу, упустить репутацію Союзу

18 травня 2020, 23:04 comments2142
Поділіться публікацією:
Макрон  засудив Євросоюз за закриття кордонів під час пандемії

Лідер Франції Еммануель Макрон розкритикував керівництво Європейського Союзу за повне закриття кордонів в умовах пандемії COVID-19. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на заяву президента під час його спільної прес-конференції з канцлерів ФРН Ангелою Меркель.

Як він вказав, Франція і Німеччина ввели обмеження на перетин кордону в рамках ЄС, але не заборонили пересуватися особам, які працюють в інших країнах.

Мова йде і про дозволи перетину транспортних засобів, що перевозять товари, включаючи медичну продукцію та продукти харчування.

Макрон зазначив, що хоча Франція і Німеччина жорстко закрили зовнішні кордони ЄС, але всередині Євросоюзу залишаються відкритими. Деякі європейські країни не відреагували так само і закрили свої кордони з сусідами.

Французький президент закликав країни Євросоюзу до гуманного ставлення, як у Німеччині, Швейцарії, Люксембурзі чи Австрії, які взяли на лікування близько 200 французьких пацієнтів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на вищезгаданій конференції Ангела Меркель і Еммануель Макрон заявили про готовність створення фінансового фонду для міжнародної підтримки країн після пандемії коронавіруса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!