Головна Новини Світ Європа Прага відмовилася від новорічних салютів
commentss НОВИНИ Всі новини

Прага відмовилася від новорічних салютів

Заміна салютів необхідна для захисту тварин від стресу і спокою громадян

8 серпня 2019, 17:38 comments2335
Поділіться публікацією:
Прага відмовилася від новорічних салютів

Чеська столиця Прага вирішила відмовитися від традиційного феєрверку на Новий рік. Уже в цьому році його замінить відеомаппінг. Про це пише європейське видання Idness.

Так, муніципальна влада Праги вирішили, що на заміну традиційному феєрверком прийде нова розробка в сфері свят відеомаппінг. Під цією назвою мається на увазі візуальне шоу, яке проектується на будівлі в форматі 3D в музичному супроводі або на будь-який інший відкритий простір.

"Це корисний крок не тільки для жителів мегаполісу, які чутливі до надмірного шуму, а й для тварин, які щорічно стикаються з зайвими стресами. Я вірю, що всі будуть насолоджуватися новою формою святкування Нового року, і я радий, що ми одноголосно домовилися про цьому в коаліції", — сказав радник з питань муніципальної власності Ян Чабер.

Видання повідомляє, що про скасування феєрверку в Чехії говорили ще на початку цього року. В якості альтернативи пропонували лазерне шоу і світлове шоу, яке виробляється з безпілотників. Однак, міська рада ще не визначився з місцем проектування відеомаппінга. Всі деталі реалізації цього проекту будуть позначені у відкритому тендері.

У ЗМІ відзначають, що нова ідея святкування Нового року обійдеться платникам податків в 2 мільйони крон. Таким чином, мова не йде про економію, адже на торішнє 11-хвилинне новорічне шоу коштувало бюджету Праги 1,7 млн ​​крон.

Як повідомляв портал "Коментарі", президента Чехії звинуватили в порушенні Конституції за вісьмома статтями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!