Головна Новини Світ Європа ХАМАС закликав палестинців йти в наступ на Єрусалим
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС закликав палестинців йти в наступ на Єрусалим

ХАМАС закликав палестинців захистити мечеть Аль-Акса, яка знаходиться на Храмовій горі

12 серпня 2019, 09:11 comments2306
Поділіться публікацією:
ХАМАС закликав палестинців йти в наступ на Єрусалим

Терористичне угруповання ХАМАС закликало палестинців вступити в конфлікт з ізраїльськими військами в Єрусалимі і тим самим захищати ісламські святині, які нібито які під загрозою.

"Ми закликаємо всіх мусульман і палестинців піти і захистити мечеть Аль-Акса від сіоністського окупанта... Ми віддаємо належне всім тим, хто чинить опір ізраїльським поселенцям", — йдеться у заклику терористів.

Заклик пролунав через кілька годин після того, як стало відомо про вчорашні  сутички на Храмовій горі. Ісламський свято співпало цього року з єврейським святом Тиша-бе-Ав, урочистим днем, коли євреї розмірковують про руйнування храмів і інші лиха.

Як повідомляли "Коментарі", 11 серпня на Храмовій горі в Єрусалимі відбулися зіткнення між мусульманами, присутніми на молитву.

Нагадаємо, що в 2006 році почався конфлікт між Рухом за національне визволення Палестини (ФАТХ) та Ісламським рухом опору (Хамас). В основному збройні сутички проходили у Секторі Газа, в червні 2007 року повністю взятому під контроль прихильниками Хамас. У бойових діях, в основному, брали участь збройні загони політичних сил — Сили безпеки автономії, поліція, президентська гвардія, а також бойовики Бригади мучеників аль-Акси (ФАТХ) з одного боку і бойовики "Бригад З ад-Діна аль-Кассама" (Хамас, чисельністю до 12 тис.) з іншого.

Приводом до конфлікту послужив розподіл політичного впливу в ПНА і спроба вбивства прем'єр-міністра Ісмаїла Ханії, представника руху "Хамас".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!