Головна Новини Світ Європа МЗС Грузії світовій спільноті: "Військові РФ проводять незаконні дії на кордоні"
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Грузії світовій спільноті: "Військові РФ проводять незаконні дії на кордоні"

Грузини змушені залишати займаний простір

16 серпня 2019, 09:16 comments1858
Поділіться публікацією:
МЗС Грузії світовій спільноті: "Військові РФ проводять незаконні дії на кордоні"

Російські військові відновили монтаж залізних стовпів для установки дротяного огорожі на кордоні між грузинським селом Гугутіанткарі і селом Дісеві (територія Південної Осетії, яку грузинська влада вважають окупованою територією). Про це повідомив заступник глава міністерства закордонних справ Володимир Константініді, передає "Перший грузинський канал".

Міністр уточнив, що подібні роботи, які Тбілісі називає "бордерізаціей на окупаційної лінії", поновилися напередодні 11-ї річниці грузино-осетинського конфлікту в серпні 2008 року, в зв'язку з чим Тбілісі вже робив заяви на цей рахунок.

"МЗС Грузії знову зробило офіційну заяву і провело зустріч з дипломатичним корпусом. Закордонним партнерам надали детальну інформацію про незаконні процесах, що відбуваються на місцях. Ми продовжуємо інтенсивно працювати з міжнародними партнерами", — сказав Константініді.

Крім того, він додав, що в п'ятницю дипломати планує поїхати в Гугутіанткарі, щоб на місці ознайомитися з діями російських військових, які Тбілісі вважає незаконними.

У репортажі "Першого каналу" йдеться про те, що за огорожу потрапляють будинки двох грузинських сімей. Самі будинки після війни 2008 року виявилися непридатними для проживання, але господарі продовжували користуватися земельними ділянками на прилеглій території. Російські військовослужбовці дозволили місцевим жителям забрати свої речі з будинків, відзначається в репортажі телекомпанії.

Відзначається, що Дісеві до 2008 року перебувало в зоні контролю Грузії, після грузино-осетинського конфлікту в серпні 2008 року село перейшло під контроль Південної Осетії. Грузія, на відміну від Росії та ряду інших держав, не визнає незалежність Південної Осетії.

Дана ситуація склалася на тлі загострення російсько-грузинських відносин, причиною для чого стало депутата Держдуми від КПРФ Сергія Гаврилова в грузинському парламенті і що почалися після цього антиросійських протестів в Грузії, про що писав портал "Коментарі". У підсумку, за рішенням президента Росії Володимира Путіна, з 8 липня діє тимчасова заборона на авіасполучення між Росією і Грузією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!