Головна Новини Світ Європа Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конті подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конті подав у відставку

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте звинуватив лідера "Ліги" Маттео Сальвини в тому, що він поставив власні особисті і партійні інтереси вище інтересів країни

20 серпня 2019, 17:49 comments2653
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конті подав у відставку

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив, що йде у відставку.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте звинуватив лідера "Ліги" Маттео Сальвини в тому, що він поставив власні особисті і партійні інтереси вище інтересів країни, попереджаючи, що його спроба повалення уряду може завдати шкоди економіці.

Звертаючись до парламенту у зв'язку з політичною кризою, розв'язаних Сальвини, Конте звинуватив керівника ультраправої "Ліги" у прагненні виграти від зростаючої популярності і спровокувати дострокові вибори, піддаючи небезпеки заплановані реформи.

Дебати з приводу політичної кризи триватимуть 3 години і 45 хвилин.

"В кінці цих дебатів я піду до президента Республіки, щоб піти у відставку", — сказав Джузеппе Конті.

Як повідомляв портал "Коментарі", еслі голосування пройде як заплановано, то президент Серхіо Маттарелла повинен буде вирішити, призначити нове голосування вже в жовтні або створити новий уряд.

Раніше віце-прем'єр-міністр, глава МВС країни Маттео Сальвини оголосив про вихід з коаліції з "Рухом 5 зірок". Формально тому послужили розбіжності щодо будівництва нової швидкісної залізниці між Францією та Італією. Однак критики Сальвини стверджують, що це тільки привід, і що політик хоче зайняти крісло прем'єра — для цього і розхитує ситуацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!