Головна Новини Світ Європа У Данії ображені скасуванням візиту Трампа через відмову у продажу Гренландії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії ображені скасуванням візиту Трампа через відмову у продажу Гренландії

Дональд Трамп пов'язує скасування свого візиту безпосередньо з тим, що прем'єр-міністр Данії відкинув бажання президента придбати Гренландію

21 серпня 2019, 12:09 comments1687
Поділіться публікацією:
У Данії ображені скасуванням візиту Трампа через відмову у продажу Гренландії

Колишній глава МЗС Данії Уффе Еллеман-Йенсен заявив, що скасування візиту президента США Дональда Трампа – це демонстрація неповаги до датської королеви.

"Зрештою, це образа нашої королеви. Спочатку ця людина фактично сама себе запрошує в нашу країну, потім королева реагує на це, посилаючи офіційне запрошення, а він після цього скасовує візит", — зазначив дипломат, додавши, що не чув про подібні прецеденти раніше.

Інший екс-глава МЗС Данії Мартін Лидегор називає історію з планами Трампа купити Гренландію і пов'язаної з цим скасуванням його візиту в Данію "дипломатичним фарсом".

"Як датчанину (і консерватору), мені важко в це повірити. Без всякої на те причини Трамп вирішує, що (автономна) частину нашої країни продається. Потім прикро скасовує візит, до якого всі готувалися. Є частині США, які продаються? Аляска? Будь ласка, більше поваги ", — написав у Twitter представник Консервативної партії Данії Расмус Ярлов.

Тим не менш, датські політики вважають, що відмовляти США у візиті глави держави буде неправильно.

Президент США пише, що він відклав державний візит, і, за словами Еллемана-Йенсена, Данія навряд чи зможе сказати "ні", якщо він знову оголосить про своє прибуття.

"Це була б погана ідея, тому що Сполучені Штати як і раніше є найважливішим союзником Данії, і це Сполучені Штати, незалежно від того, хто знаходиться в Білому домі", зазначає дипломат.

Як повідомляв портал "Коментарі", у відповідь на повідомлення про інтерес президента США Дональда Трампа до купівлі Гренландії, уряд острова заявив, що він не продається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!