Головна Новини Світ Європа Саміт G7: як і з чим збиралися представники "великої сімки"
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт G7: як і з чим збиралися представники "великої сімки"

Останнім з лідерів країн G7 на саміт прибув прем'єр-міністр Італії

24 серпня 2019, 20:57 comments2518
Поділіться публікацією:
Саміт G7: як і з чим збиралися представники "великої сімки"

Лідери всіх країн, що входять до "групи семи", прибули до Франції для участі в саміті в місті Біарріц.

Президент Франції Емманюель Макрон знаходиться Біарріце з п'ятниці. У суботу він виступив з телевізійним зверненням, в якому пообіцяв переконати учасників G7 в тому, що напруженість в торгових відносинах робить негативний вплив на всі країни. Ця заява послідувала після того, як США і Китай оголосили про плани посилити мита на продукцію один одного.

Також у п'ятницю у Франції прибув прем'єр Канади Джастін Трюдо. Для нього це остання міжнародна поїздка перед федеральними виборами в Канаді, призначеними на жовтень.

У суботу вранці на південно-захід Франції прилетів прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. Його візит на саміт проходить на тлі кризи у відносинах між Японією і Південною Кореєю. Дипломатичні відносини між країнами досягли своєї нижчої точки з 1965 року, коли вони були встановлені, зазначають ЗМІ. Причиною сварки став торговий спір, Південна Корея на його тлі розірвала з Японією договір про обмін розвідданими.

Потім у Франції приземлився літак президента США Дональда Трампа. Для нього цей саміт проходить у часи нових розбіжностей з союзниками з питань торгівлі, Росії та Ірану, повідомляє агентство Associated Press. Незабаром після прибуття в Біарріц Трамп за обідом зустрівся з Макроном.

Ближче до вечора суботи в Біарріц прибув прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Перед вильотом до Франції Джонсон заявив, що на саміті він має намір підняти тему глобальної системи вільної торгівлі, обговорити проблеми біологічного різноманіття, а також поліпшення якості освіти для дівчаток. Для Джонсона, який зайняв пост прем'єра цього літа, це перший саміт G7.

Незабаром після Джонсона на саміт прибула канцлер Німеччини Ангела Меркель. Незадовго до вильоту Меркель заявила, що очікує від саміту чіткого сигналу до боротьби з пожежами в Амазонії. Також Меркель чекає від саміту заклику до боротьби з насильством щодо жінок. Меркель, як і Трамп, встигла зустрітися з Макроном ще до офіційного старту саміту.

Останнім з лідерів країн G7 на саміт прибув прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте. Для Конте, який подав у відставку з-за політичної кризи в Італії, це, ймовірно, буде останнім участь у саміті "групи семи".

На саміт також прибув голова Європейської ради Дональд Туск. Він встиг виступити з прес-конференцією до початку саміту, в ході якої висловив жаль, що на заході не буде президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, з яким він "завжди відвідував саміти G7".

Юнкер раніше був госпіталізований в Люксембурзі після видалення жовчного міхура.

Як повідомляв портал "Коментарі", голова Європейської ради Дональд Туск радить лідерам "Групи семи" (G7) замість того, щоб запросити на наступну зустріч представника Росії, запросити у статусі гостя Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!