Головна Новини Світ Європа Чехія вдвічі збільшила квоту для працюючих українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія вдвічі збільшила квоту для працюючих українців

Уряд Чехії вводить спеціальні програми для трудової міграції

27 серпня 2019, 07:24 comments2589
Поділіться публікацією:
Чехія вдвічі збільшила квоту для працюючих українців

Уряд Чехії затвердив квоти прийому іноземних працівників для окремих країн, а також три види програм для працівників-іноземців.

Тепер на роботу в Чехії може бути прийнято 40 тис. українців (раніше квота для українців становила 19,6 тис.) в рік.

Згідно з квотами, з інших країн на роботу в Чехію можуть приїхати з Сербії і Чорногорії 2 тис. осіб, з Молдови, Філіппін і Монголії — по 1 тис., з Індії — 600 осіб, з Казахстану — 300 осіб.

У МВС Чехії пояснили, що роботодавців цікавлять насамперед працівники з України через мовної та культурної близькості громадян, у зв'язку з чим квота була збільшена.

З вересня в Чехії буде тільки три програми для залучення іноземних працівників замість шести — для працівників наукової та інших ключових сфер, висококваліфікованих працівників і кваліфікованих працівників.

Крім того, уряд Чехії виділив 1,1 млрд крон (40 млн євро) для надання допомоги Україні, Молдові, Грузії, Боснії і Герцеговині, Замбії, Камбоджі, Ефіопії та інших країнах зі слабкою економікою, що пережили стихійні лиха або преодолевающим наслідки збройних конфліктів.

Як повідомляв сайт "Коментарі", згідно з даними Міністерства соціальної політики, понад 3 млн громадян України постійно працюють за кордоном



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!