Головна Новини Світ Європа Ще одна країна хоче до 2020 року заборонити пластикові пакети
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна хоче до 2020 року заборонити пластикові пакети

За порушення заборони введуть штраф у розмірі 100 тис. євро

10 вересня 2019, 12:20 comments2824
Поділіться публікацією:
Ще одна країна хоче до 2020 року заборонити пластикові пакети

Уряд Німеччини запропонував ввести заборону на одноразові пластикові пакети з 2020 року, і є велика ймовірність, що відповідний закон буде прийнятий.

"Переважна більшість німців хочуть цієї заборони", – заявила міністр навколишнього середовища Свенья Шульце.

Зазначимо, що метою даних заходів є вилучення із сфери торгівлі будь-яких пластикових пакетів, включаючи біорозкладаючі. За порушення правил магазинам будуть загрожувати штрафи в розмірі до 100 тис. євро.

Виняток буде зроблено для міцних багаторазових сумок і тонких відривних пакетиків для овочів та фруктів, оскільки їх заборона, на думку авторів законопроекту, може призвести лише до ще більшого марнотратства.

Згідно запланованого закону, буде введений шестимісячний перехідний період, який дозволить рітейлерам скоротити залишилися запаси пакетів до того, як заборона набуде чинності.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року заборона на використання пластикових пакетів почала діяти в Південній Кореї. Тепер супермаркети пропонують клієнтам альтернативу: паперові або тканинні пакети.

Крім того, подібну заборону хочуть встановити в Данії. Таке рішення дозволить зменшити використання пластикових пакетів і пластикових столових приладів на 20% в країні.

Що стосується України, то на сьогоднішній день у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів. Проте, експерти вважають, що для повної відмови від пластику в країні існують деякі перешкоди.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Індії запускають державну програму, спрямовану на повну відмову від одноразових виробів з пластику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!