Головна Новини Світ Європа Президент Чехії планує обговорити з Зеленським питання русинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії планує обговорити з Зеленським питання русинів

При цьому, Земан не планує втручатися у внутрішні справи України

11 вересня 2019, 03:45 comments1678
Поділіться публікацією:
Президент Чехії планує обговорити з Зеленським питання русинів

Президент Чехії Мілош Земан пообіцяв обговорити питання русинів з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Radio Praha.

Повідомляється, що президент Чехії під час зустрічі з делегацією русинів у Празі погодився виступити посередником між Києвом і закарпатськими русинами. При цьому наголошується, що втручатися у внутрішні справи України Земан не буде.

"Президент підкреслив, що повністю підтримує територіальну цілісність України. Його слова — лише констатація змісту Мінських домовленостей. Зміна централізації, яку вони припускають — цілком і повністю внутрішня справа України. У цей процес президент не буде втручатися", — сказав прес-секретар президента Чехії.

При цьому посол України в Чехії Євген Перебийніс назвав дії активістів, які виступають від імені русинів, такими, які дестабілізують Україну.

"Русинське питання — це не питання національності, а політичний проект, який в значній мірі підтримує, просуває і фінансує Кремль з метою дестабілізації ситуації в Україні, насамперед на Закарпаття", — повідомив Перебийніс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, правітельство Чехії затвердив квоти прийому іноземних працівників для окремих країн, а також три види програм для працівників-іноземців. Тепер на роботу в Чехії може бути прийнято 40 тис. українців (раніше квота для українців становила 19,6 тис.) в рік. Згідно з квотами, з інших країн на роботу в Чехію можуть приїхати з Сербії і Чорногорії 2 тис. осіб, з Молдови, Філіппін і Монголії — по 1 тис., з Індії — 600 осіб, з Казахстану — 300 осіб. У МВС Чехії пояснили, що роботодавців цікавлять насамперед працівники з України через мовної та культурної близькості громадян, у зв'язку з чим квота була збільшена.

З вересня в Чехії буде тільки три програми для залучення іноземних працівників замість шести — для працівників наукової та інших ключових сфер, висококваліфікованих працівників і кваліфікованих працівників. Крім того, уряд Чехії виділив 1,1 млрд крон (40 млн євро) для надання допомоги Україні, Молдові, Грузії, Боснії і Герцеговині, Замбії, Камбоджі, Ефіопії та інших країнах зі слабкою економікою, що пережили стихійні лиха або преодолевающим наслідки збройних конфліктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!