Головна Новини Світ Європа Шотландський суд визнав незаконним рішення прем'єра Джонсона про припинення роботи парламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Шотландський суд визнав незаконним рішення прем'єра Джонсона про припинення роботи парламенту

Нове рішення суду не зробить негайного впливу на зупинений парламент

11 вересня 2019, 14:24 comments1826
Поділіться публікацією:
Шотландський суд визнав незаконним рішення прем'єра Джонсона про припинення роботи парламенту

Рішення прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона припинити роботу парламенту є незаконним. Таке рішення прийняв Вищий цивільний суд Шотландії.

Колегія з трьох суддів у сесійній суді прийняла рішення на користь міжпартійної групи політиків, які оскаржували ініціативу прем'єра. Підсумовуючи свої висновки, судді зазначили, що призупинення роботи парламенту була мотивоване бажанням "стримати парламент". Повне рішення суду буде опубліковано в п'ятницю.

Рішення скасовує попередню постанову суду, в якому говорилося, що Джонсон не порушив закон.

Нове рішення не зробить негайного впливу на зупинений парламент. Суд не дав вказівки про скасування зупинення до повного слухання у Верховному суді, яке почнеться в наступний вівторок.

Депутати не планують повертатися в парламент до 14 жовтня, коли відбудеться виступ королеви з викладенням законодавчих планів пана Джонсона. Великобританія повинна покинути ЄС 31 жовтня.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон втратив робоче більшість в парламенті перед ключовим голосуванням за Brexit в Палаті громад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!