Головна Новини Світ Європа МЗС викликав посла Чехії для роз'яснень
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС викликав посла Чехії для роз'яснень

Посла викликали в МЗС через заяв президента Чехії щодо русинів

12 вересня 2019, 02:20 comments1485
Поділіться публікацією:
МЗС викликав посла Чехії для роз'яснень

Міністерство закордонних справ України викликало посла Чеської Республіки Радека Матулы для роз'яснень з приводу зустрічі президента Чехії Мілоша Земана з представниками русинів. Про це повідомили в прес-службі МЗС.

Повідомляється, що під час зустрічі чеський дипломат висловив підтримку територіальної цілісності України.

"Чеський дипломат заперечував будь-які заклики з боку Чехії за русинської автономії в Закарпатті та підтвердив підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Чеська сторона підготує з цього приводу офіційну інформацію", — йдеться в повідомленні.

Також в МЗС заявили, що і надалі будуть рішуче реагувати на будь-які спроби ставити під сумнів суверенітет і територіальну цілісність України.

10 вересня президент Чехії Мілош Земан заявив, що планує обговорити питання русинів з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв сайт "Коментарі", правітельство Чехії затвердив квоти прийому іноземних працівників для окремих країн, а також три види програм для працівників-іноземців. Тепер на роботу в Чехії може бути прийнято 40 тис. українців (раніше квота для українців становила 19,6 тис.) в рік.Згідно з квотами, з інших країн на роботу в Чехію можуть приїхати з Сербії і Чорногорії 2 тис. осіб, з Молдови, Філіппін і Монголії — по 1 тис., з Індії — 600 осіб, з Казахстану — 300 осіб.У МВС Чехії пояснили, що роботодавців цікавлять насамперед працівники з України через мовної та культурної близькості громадян, у зв'язку з чим квота була збільшена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!