Головна Новини Світ Європа Прем'єр-міністр Борис Джонсон вперше обговорить Brexit з Юнкером
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Борис Джонсон вперше обговорить Brexit з Юнкером

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідає Люксембург

13 вересня 2019, 15:27 comments1640
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр Борис Джонсон вперше обговорить Brexit з Юнкером

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вперше обговорить ситуацію навколо виходу Британії з Європейського союзу (Brexit) особисто з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з повідомленням, Джонсон планує зустрітися з Юнкером в понеділок, 16 вересня, в Люксембурзі. Зустріч з президентом Єврокомісії стане для прем'єр-міністра Британії першої з моменту, коли Джонсон зайняв пост глави держави.

"Прем'єр-міністр сказав, що він сподівається укласти угоду і що обидві сторони бачать варіанти вирішення ситуації", — йдеться в повідомленні.

Також Джонсон проведе зустріч з прем'єром Люксембургу Ксавьє Беттелем.

Глава британського уряду неодноразово заявляв, що домагається того, щоб Великобританія вийшла зі складу ЄС не пізніше 31 жовтня. За його словами, Лондон продовжує переговори з Брюсселем щодо питання про умови майбутнього "розлучення" і спробує домогтися укладення нової угоди про Brexit на саміті ЄС, який відбудеться 17-18 жовтня.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів опублікував закриту довідку, в якій наводиться перелік наслідків Brexit без угоди. У документі йдеться, що Британія зіткнеться з негативними наслідками цього в перший же день. Джонсон тривалий час ігнорував заклики оприлюднити цю інформацію і заявляв, що Brexit без операції не завдасть шкоди країні, проте його слова суперечили думку галузевих і професійних об'єднань та профспілок. Також прем'єр заперечував наявність такого документа і звинувачував опозицію в залякуванні населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!