Головна Новини Світ Європа США планують збільшити допомогу Україні в наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

США планують збільшити допомогу Україні в наступному році

США і далі будуть підтримувати Україну в сфері оборони і безпеки

14 вересня 2019, 01:10 comments1929
Поділіться публікацією:
США планують збільшити допомогу Україні в наступному році

Сполучені Штати Америки планують збільшити військову допомогу Україні в наступному році. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк.

За словами Загороднюка, США підтвердили готовність підтримувати Україну на шляху реформ в оборонній сфері та сфері безпеки.

"Протягом двох останніх тижнів провели з нашими стратегічними партнерами низку надважливих зустрічей, щоб відповісти на всі запитання і підтвердити прихильність реформам. До кінця року обсяг допомоги від США буде залишатися високим, а в наступному році планується її зростання", — повідомив Загороднюк.

12 вересня США підтвердили, що продовжить виділення військової допомоги Україні. Зокрема, Вашингтон виділить Україні 391,5 млн доларів допомоги відразу за кількома програмами Пентагону і Держдепартаменту. Виділені кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, а також надання послуг, сприяють поліпшенню можливостей українського війська.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", США розблокували майже 400 мільйонів доларів военной допомоги Україні. Про це повідомило українське посольство у Вашингтоні. "Зокрема, така допомога передбачає 250 мільйонів доларів з бюджету Пентагону в рамках програми "Ініціатива щодо допомоги Україні у сфері безпеки" і 115 мільйонів доларів в рамках програми Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування з бюджету 2019 року, а також 26,5 мільйона доларів з цієї ж програми з бюджету 2018 року. Всього 391,5 мільйона доларів", — написало диппредставництво у фейсбуці.

Кошти підуть на придбання озброєнь і військової техніки, а також на надання послуг. Адміністрація Дональда Трампа також зазначила, що вивчає питання про те, чи треба надавати 250-мільйонну щорічну військову допомогу Україні. Конгрес вже виділив ці кошти, як і кошти на інші програми на користь України.Республіканці і демократи в сенаті США висловлювали готовність відновити цю допомогу, якщо президент Дональд Трамп її скасує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!