Головна Новини Світ Європа У Європі стурбовані діями Ірану з ядерної угоді
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі стурбовані діями Ірану з ядерної угоді

Франція, Британія, Німеччина і ЄС закликали Тегеран дотримуватися умов угоди

14 вересня 2019, 03:35 comments1325
Поділіться публікацією:
У Європі стурбовані діями Ірану з ядерної угоді

Франція, Німеччина, Британія і верховний представник Євросоюзу стурбовані заявами і діями Ірану щодо зобов'язань, покладених на нього в рамках ядерної угоди. Про це йдеться у спільній заяві країн, розміщеному на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

У заяві йдеться, що Європа стурбована діями Тегерана, які не відповідають покладеним на нього зобов'язань у рамках ядерної угоди.

"Франція, Німеччина, Великобританія і верховний представник Європейського союзу висловлюють глибоку стурбованість повідомленнями і діями Ірану, несумісними з його зобов'язаннями згідно з Віденською ядерної угоді", — заявили представники країн.

Крім того, у Європі переконані, що відновлення діалогу з Іраном і деескалація наростаючого конфлікту можлива тільки при дипломатичних зусиллях. Підписанти також закликали Тегеран до співпраці з Міжнародним агентством з ядерної енергії (МАГАТЕ).

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Франція не зможе видати Ірану кредит на 15 мільярдів доларів без згоди США, заявив глава американського мінфіну Стівен Мнучин на конференції у Вашингтоні. "Ми проводимо кампанію по максимальному тиску (на Іран), і Франція розуміє, що вона не зможе надати 15 мільярдів кредиту без нашої згоди", — сказав Мнучин. Франція раніше виступила в якості представника від Європи з власними ініціативами щодо підтримки угоди з Іраном щодо його ядерної програми. За даними джерел, президент Франції Еммануель Макрон закликав президента США Дональда Трампа розглянути кроки, які дозволять Ірану збільшити експорт нафти. Ідея полягає в тому, щоб дозволити Ірану продавати не менше 700 тисяч барелів нафти в день. Другий пункт цього плану — надання кредиту в розмірі близько 15 мільярдів доларів для Ірану, щоб країна змогла використовувати тверду валюту в обхід санкцій США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!