Головна Новини Світ Європа Німеччина спростувала заяви про видачу віз мешканцям Донбасу з російськими паспортами
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина спростувала заяви про видачу віз мешканцям Донбасу з російськими паспортами

Німеччина дозволяє жителям Донбасу в'їжджати тільки з українськими паспортами

25 вересня 2019, 07:00 comments2166
Поділіться публікацією:
Німеччина спростувала заяви про видачу віз мешканцям Донбасу з російськими паспортами

Міністерство закордонних справ Німеччини спростувало публікації німецьких видань, в яких йшлося про видачу віз власників російських паспортів з Донбасу. Про це передає Deutsche Welle.

У німецькому дипломатичному відомстві уточнили, що йому не відомий жоден випадок, коли власники російських паспортів з окупованих територій України отримали візи.

"Німеччина веде переговори на рівні ЄС про єдиний поводженні з паспортами, виданими на сході України. Технічні деталі такої схеми ще треба буде уточнити", — йдеться в заяві МЗС.

У той же час у відомстві визнають, що жителі окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) можуть в'їхати на територію Німеччини, якщо вони пред'являють український паспорт. При цьому за наявності біометричного паспорта віза не потрібна.

У МЗС Німеччини додали, що країна дотримується офіційної позиції Євросоюзу, прийнятої на саміті ЄС-Україна 10 липня 2019 року. В документі говориться, що: "ЄС у тісній координації з міжнародними партнерами готовий розглянути подальші варіанти, в тому числі невизнання російських паспортів, виданих в порушення мінських угод".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський запропонував скасувати візи для громадян іноземних держав, які приїздять в Україну лікуватися. "Ми можемо скласти перелік країн, громадяни яких часто приїжджають в Україну на лікування, з тим, щоб скасувати для них візовий режим, і звернутися в Міністерство закордонних справ. Особливо це стосується тих країн, громадяни яких зазвичай сюди приїжджають на лікування і оздоровлення і відчувають ці перешкоди у перетині кордону", — сказав він під час візиту у Львівську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!