Головна Новини Світ Європа Борис Джонсон отримав догану від екоактивістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Борис Джонсон отримав догану від екоактивістів

Прем'єр Британії вилетів в США на літаку в 335 пасажирських місць

25 вересня 2019, 14:22 comments1308
Поділіться публікацією:
Борис Джонсон отримав догану від екоактивістів

Авіапереліт прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона з США в Лондон на літаку Voyager-Airbus A330, призначеному на 335 місць, викликало обурення і гостру критику з боку кліматологів і екоактивістів. Про це пише західне видання Independent.

Так, сьогодні вранці Джонсон повернувся з США на судні, яке в цивільній конфігурації може перевозити 335 пасажирів. Відомо, що Voyager зазвичай оснащений 58 кріслами бізнес-класу.

Незабаром після того, як прем'єр-міністр сіл на свій приватний рейс в Нью-Йорк, британський Комітет з питань зміни клімату попередив, що забруднювачі від авіації "приблизно вдвічі збільшують історичний ефект потепління тільки за рахунок викидів CO2".

"Для команди однієї людини нести відповідальність за таку величезну кількість освічених парникових газів — не тільки небезпечно з точки зору глобального потепління, це показує фундаментальне нерозуміння масштабу проблеми, з якою ми стикаємося. Хоча міркування безпеки для прем'єр-міністра, без сумніву, відрізняються від цивільних осіб , наша екологічна система не робить такого ж відмінності ", — зазначила Анна Хьюз, директор кампанії Flight Free UK.

Вона додала, що під час перельоту через Атлантику A330 використовує близько 30 тонн реактивного палива.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що переговори Бориса Джонсона з Єврокомісією щодо зміни умов угоди про вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу не привели до потрібного результату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!