Головна Новини Світ Європа Прем'єр Лівії Саррадж заявив, що відкидає переговори з Хафтаром
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Лівії Саррадж заявив, що відкидає переговори з Хафтаром

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія фактично перестала функціонувати як єдина держава

26 вересня 2019, 06:20 comments1622
Поділіться публікацією:
Прем'єр Лівії Саррадж заявив, що відкидає переговори з Хафтаром

Прем'єр-міністр Лівії, глава уряду національної згоди Файєз Саррадж заявив, що відкидає переговори з маршалом Халіфою Хафтаром, який зробив у цьому році спробу захоплення столиці Тріполі.

"Ми не будемо сидіти за одним столом із злочинцем Хафтаром. Він не є партнером у досягненні миру", — сказав Саррадж, виступаючи з трибуни ООН.

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія фактично перестала функціонувати як єдина держава. Зараз в країні панує двовладдя. На сході засідає обраний народом парламент, а на заході, в столиці Тріполі, править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу уряд національної згоди на чолі з Файезом Сарраджем. Влади східній частині країни діють незалежно від Тріполі і співпрацюють з Лівійською національною армією.

 Як повідомляли "Коментарі", Лівія тимчасово припинила відвантаження нафти в двох з трьох найбільших нафтових портів країни. Причиною називають збройні зіткнення, які прокотилися в деяких регіонах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!