Макрон заявив, що рішення "українського питання" для нього очевидне

Також лідер Франції оголосив ймовірні терміни наступної нормандської зустрічі

Президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи в Парламенті асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заявив, що для вирішення українського питання необхідна реалізація Мінських домовленостей, і інших варіантів для цього немає. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується українського питання - це Мінські домовленості. І тільки Мінські домовленості. Все дуже просто", - заявив французький лідер.

Крім того, Макрон зазначив, що разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним працює над тим, щоб ці домовленості реалізувалися на практиці.

Президент Франції повідомив, що сподівається вже в найближчі тижні провести саміт в "нормандському форматі" на рівні чотирьох глав держав і урядів. Він висловив надію, що ця зустріч дасть можливість "почати новий етап у вирішенні конфлікту на Донбасі".

"Сподіваюся, що ця зустріч дасть нам можливість в подальшому розвивати досягнуті влітку домовленості", - позначив Макрон.

Нагадаємо, в цьому ж виступі глава Єлисейського палацу позначив, що повернення Російської Федерації до складу ПАРЄ - неоднозначне, але по-справжньому європейське рішення.

"Я знаю, наскільки різняться думки в питанні, яке місце Росії в Асамблеї зайняти. Комітет міністрів прийняв рішення, щоб Росія залишилася в Раду Європи... Тим самим ми повернулися до нормального функціонування Ради Європи. Я думаю, що без цих спільних зусиль ми криза взагалі не подолали б. Я думаю, що наслідки були б небажаними. Найбільш негативними для наших народів і для захисту їх прав", - позначив президент Франції.