Головна Новини Світ Європа Макрон заявив, що рішення "українського питання" для нього очевидне
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон заявив, що рішення "українського питання" для нього очевидне

Також лідер Франції оголосив ймовірні терміни наступної нормандської зустрічі

1 жовтня 2019, 21:35 comments2352
Поділіться публікацією:
Макрон заявив, що рішення "українського питання" для нього очевидне

Президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи в Парламенті асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заявив, що для вирішення українського питання необхідна реалізація Мінських домовленостей, і інших варіантів для цього немає. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується українського питання — це Мінські домовленості. І тільки Мінські домовленості. Все дуже просто", — заявив французький лідер.

Крім того, Макрон зазначив, що разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним працює над тим, щоб ці домовленості реалізувалися на практиці.

Президент Франції повідомив, що сподівається вже в найближчі тижні провести саміт в "нормандському форматі" на рівні чотирьох глав держав і урядів. Він висловив надію, що ця зустріч дасть можливість "почати новий етап у вирішенні конфлікту на Донбасі".

"Сподіваюся, що ця зустріч дасть нам можливість в подальшому розвивати досягнуті влітку домовленості", — позначив Макрон.

Нагадаємо, в цьому ж виступі глава Єлисейського палацу позначив, що повернення Російської Федерації до складу ПАРЄ — неоднозначне, але по-справжньому європейське рішення.

"Я знаю, наскільки різняться думки в  питанні, яке місце Росії в Асамблеї зайняти. Комітет міністрів прийняв рішення, щоб Росія залишилася в Раду Європи... Тим самим ми повернулися до нормального функціонування Ради Європи. Я думаю, що без цих спільних зусиль ми криза взагалі не подолали б. Я думаю, що наслідки були б небажаними. Найбільш негативними для наших народів і для захисту їх прав", — позначив президент Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!