В Ірані схвалили закон про громадянство дітям, народженим від іноземців

Закон торкнеться мусульманських шлюбів

Рада з охорони конституції Ірану схвалив законопроект, що передбачає надання іранського громадянства дітям, народженим іранками від шлюбу з іноземцями.

"(Законопроект) про громадянство дітей, народжених від шлюбу іранок з іноземцями, сьогодні був підтверджений Радою стражів (конституції)", - написав у Twitter Алі Аббас Кодходаи, представник органу, який наділений функцією перевірки законопроектів на відповідність конституції та ісламських норм.

Сам законопроект був раніше схвалений парламентом Ірану і в нього носилися деякі зміни для того, щоб він пройшов затвердження з боку Ради з охорони конституції Ірану.

Закон торкнеться мусульманських шлюбів, оскільки законодавство Ірану передбачає заборону на шлюби мусульманок з немусульманами, однак дозволяє шлюби з іноземцями-мусульманами, яким для цього необхідно отримати спеціальний дозвіл від влади.

Як повідомляв портал "Коментарі", глави Франції, Німеччини та Великобританії назвали Іран відповідальним за атаки на інфраструктуру саудівської нафтової компанії Saudi Aramco.