Головна Новини Світ Європа Рада ЄС розгляне нові санкції проти Туреччини через буріння на шельфі Кіпру
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада ЄС розгляне нові санкції проти Туреччини через буріння на шельфі Кіпру

Могерини закликала Туреччину поважати суверенні права Республіки Кіпр на

5 жовтня 2019, 08:31 comments1609
Поділіться публікацією:
Рада ЄС розгляне нові санкції проти Туреччини через буріння на шельфі Кіпру

До порядку денного Ради Європейського Союзу в Люксембурзі 14 жовтня буде включено питання про введення санкцій у зв'язку з бурінням Туреччиною шельфу біля берегів Кіпру. Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справах Федеріка Могерини в ході розмови з главою МЗС Кіпру Нікосос Христодулидисом, повідомляється на сайті ЄС.

"Високий представник та міністр обговорили сьогодні можливість адресних заходів з-за триваючої бурової діяльності Туреччини", — повідомила прес-служба.

Могерини закликала Туреччину утримуватися від подібних дій і поважати суверенні права Республіки Кіпр на розвідку і експлуатацію своїх природних ресурсів.

"Туреччина повинна прийняти запрошення уряду Кіпру і розглянути питання про делімітацію виключних економічних зон і континентального шельфу на основі діалогу і переговорів в дусі доброї волі і при повному дотриманні норм міжнародного права та згідно з принципом добросусідських відносин",- йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що співрозмовники висловили жаль з приводу бурових робіт Туреччини в 45 км від південного узбережжя Кіпру.

 Як повідомляло видання "Коментарі", Кіпр звинуватив Туреччину в порушенні суверенітету з-за того, що Анкара направила до його берегів ще одне судно для бурових робіт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!