Спецслужби західних країн виявили секретний підрозділ ГРУ РФ

Структура займалась диверсіями не менш 10 років

Спецслужби західних країн виявили секретний підрозділ ГРУ Генштабу Росії, який займається диверсіями та дестабілізацією на території Європи, повідомляє The New York Times.

"Спочатку відбулася кампанія дестабілізації в Молдові, після чого було отруєння торговця зброєю в Болгарії, потім спроба перевороту в Чорногорії. Торік у Британії було вчинено замах на колишнього російського шпигуна за допомогою нервово-паралітичного реагенту", - йдеться в повідомленні.

В кожній з цих операцій чітко простежували слід російських спецслужб, але спочатку західні розвідувальні служби не пов’язували ці події між собою.

Але нещодавно, за даними видання, західні служби безпеки дійшли висновку, що ці операції, як, можливо, й багато інших, - це частина координованої тривалої кампанії з дестабілізації Європи. Її виконує елітний підрозділ російської розвідувальної машини, що спеціалізується на підривах, саботажах і вбивствах.

Повідомили й умовну назву підрозділу, - "частина 29155". Зараз вважають, що цей підрозділ функціонував не менше 10 років.

"Хоча багато інформації про діяльність ГРУ залишається загадкою, західні спецслужби почали отримувати чіткішу картину її основної архітектури", - додають у газеті.

Раніше "Коментарі" писали, що Пентагон анонсував найбільші за останні 25 років навчання в Європі.