Головна Новини Світ Європа Євросоюз висловив занепокоєння через повітряної атаки Туреччини щодо Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз висловив занепокоєння через повітряної атаки Туреччини щодо Сирії

Глава дипломатії Євросоюзу закликала Туреччину негайно припинити військовий напад

9 жовтня 2019, 22:16 comments1792
Поділіться публікацією:
Євросоюз висловив занепокоєння через повітряної атаки Туреччини щодо Сирії

У зв'язку з турецькою військовою операцією на північному сході Сирії глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила стурбованість і переконання, що рішення сирійського конфлікту не може відбутися військовим шляхом. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Євросоюз закликає Туреччину припинити односторонні військові дії. Відновлення збройних дій на північному сході ще більше підірве стабільність усього регіону, посилить страждання цивільного населення і спровокує подальші переміщення населення. Перспективи політичного процесу під керівництвом ООН щодо досягнення миру в Сирії будуть складними", — зазначається в комюніке, поширеному в Брюсселі.

Федеріка Могеріні впевнена, що такі дії з турецької сторони "загрожують прогресу, досягнутого глобальної коаліцією, членом якої є Туреччина, в розгромі і ділові терористична організація — прим.ред.)", вони підірвуть безпеку місцевих партнерів коаліції і погіршать нестабільності на північному сході Сирії, створюючи благодатний грунт для відродження і ділові, залишається серйозною загрозою регіональної, міжнародної та європейської безпеки.

За словами глави європейської дипломатії, "малоймовірно, що так звана "безпечна зона" на північному сході Сирії, як це передбачено Туреччиною, відповідати міжнародним критеріям для повернення біженців, встановленим Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців".

Федеріка Могеріні зазначила, що ЄС дотримується своєї позиції, згідно з якою "повернення біженців і внутрішньо переміщених осіб в місця свого проживання повинно бути безпечним, добровільним і гідним, коли дозволять умови".

"Будь-яка спроба демографічних змін була б неприйнятною. ЄС не буде надавати допомогу в стабілізації або розвитку на тих територіях, де права місцевого населення ігноруються", — підкреслила вона.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп також різко засудив ініціативу Туреччини щодо створення збройного конфлікту і повномасштабної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!