ЄС закликає Росію звільнити всіх незаконно утримуваних українців

Євросоюз вітає останній обмін утримуваними між Україною і Росією і закликав Москву звільнити всіх незаконно затриманих і взятих під варту українців

Європейський союз (ЄС) наполягає, що Крим і Донбас - це Україна і буде твердо дотримуватися цієї позиції. Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини під час слухань у Європарламенті щодо політичної ситуації в Україні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Європарламенту.

За її словами, зустрічі у рамках Тристоронньої контактною групи в Мінську і узгодження "формули Штайнмайера" дають надію на активізацію мирного процесу.

"Ми повинні пам'ятати що Мінські угоди залишаються сьогодні єдиною платформою для такого рішення. Разом з цим Україна продовжує страждати від зовнішнього втручання. Ми підкреслюємо, що Крим – це Україна, Донбас – це Україна, і Євросоюз буде твердо дотримуватися цієї позицію і відстоювати її", - зазначила Могерини.

 Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клых, Олександр Кольченко, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.