Головна Новини Світ Європа У Європі пацієнту вперше пересадили відразу чотири органа
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі пацієнту вперше пересадили відразу чотири органа

Чоловікові потрібна була спочатку тільки одна операція, але незабаром у нього виявили інші захворювання

12 жовтня 2019, 12:22 comments2444
Поділіться публікацією:
У Європі пацієнту вперше пересадили відразу чотири органа

У Турині провели складну операцію і пересадили пацієнтові відразу 4 органа. Пацієнту була пересаджена підшлункова залоза, печінка і два легких.

Така операція проводилася вперше в Європі.

47-річний пацієнт з міста Барі стояв на черзі з пересадки легенів, але незабаром його стан почав погіршуватися, і його змушені були направити в клініку, яка знаходиться в місті Турин.

Першими пацієнту пересадили легені, у процесі операції лікарі виявили гостру печінкову недостатність і вирішили пересадити ще й печінку з підшлунковою залозою.

Донором органів став молодий хлопець, який помер від черепно-мозкової травми.

За інформацією лікарів, всі пересаджені органи функціонують нормально. Фахівці сподіваються, що після закінчення післяопераційного періоду чоловіка можна буде перевести у відділення інтенсивної терапії.

Як повідомляло видання "Коментарі", на сьогоднішній день Україна займає одне з останніх місць в Європі за рівнем розвитку трансплантології. За даними Моз, щороку в нашій країні потрібно понад 5000 пересадок внутрішніх органів. Найбільший "попит" на нирки, так як більше 5000 українців буквально прив'язані до апарату для гемодіалізу. При цьому в середньому в вітчизняних лікарнях проводиться 120-140 операцій за рік. Для порівняння, тільки за 2016 рік в США було проведено 33611 операцій. З них 19000 — на нирках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!