Головна Новини Світ Європа Меркель і Макрон підтримали розведення сил на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель і Макрон підтримали розведення сил на Донбасі

Лідери "нормандської четвірки" привітали прогрес в Мінських угодах

16 жовтня 2019, 22:52 comments1948
Поділіться публікацією:
Меркель і Макрон підтримали розведення сил на Донбасі

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили заохочення щодо прогресивних змін у реалізації Мінських угод і сподіваються, що найближча зустріч в нормандському форматі допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Також, у спільній заяві лідерів європейських країн за підсумками зустрічі в Тулузі згадується незаконна узурпація Криму Росією.

"Ми вітаємо нещодавні позитивні зміни в реалізації Мінських угод і з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі в нормандському форматі в Парижі, яка повинна досягти прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України. Ми підкреслюємо нашу позицію про те, що анексія Криму Росією є незаконною. Ми також підтверджуємо нашу прихильність до продовження діалогу з Росією на основі загальних принципів Європейського Союзу, включаючи контроль над озброєннями та їх нерозповсюдження", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Російська Федерація обурена вимогою української влади про розпуск організацій т. н. "Л/ДНР". Так, російський сенатор Олексій Пушков вважає, що вимоги Києва розпустити "Л/ДНР" робить Мінські угоди безглуздими і нездійсненними, тому, що самопроголошені республіки виступають сторонами домовленостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!