Головна Новини Світ Європа Меркель і Путін обговорили Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель і Путін обговорили Україну

Переговори пройшли за ініціативою Берліна

19 жовтня 2019, 21:26 comments34951
Поділіться публікацією:
Меркель і Путін обговорили Україну

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорила питання, що стосуються України, передає "Німецька хвиля".

За словами речника німецького уряду Штеффена Зайберта, лідери обговорили питання проведення саміту країн "нормандської четвірки".

Крім того, обговорювалися перспективи транзиту російського газу територією України, а також ситуація в Сирії та Лівії.

Згідно з даними пресслужби Кремля, переговори відбулися за ініціативою Меркель.

Путін, у свою чергу, звинуватив Україну в небажанні відводити війська в районах Петровського і Золотого і заявив про необхідність ретельно підготувати наступний саміт "нормадском форматі" та імплементувати в українське законодавство так звану "формулу Штайнмаєра".

Як повідомляли "Коментарі", раніше президент Володимир Зеленський виключив, що піде на компроміси під час зустрічі в "нормандському форматі".

У МЗС заявили, що погодили підсумковий документ саміту тільки в частині "формули Штайнмаєра", а інші питання ще обговорюються.

Зеленський пояснив, що формула Штайнмаєра — це тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені відповідно до Конституції України і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!