Головна Новини Світ Європа У Молдові проходять вибори в місцеву владу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові проходять вибори в місцеву владу

Молдавани обирають мерів міст та депутатів на місцях

20 жовтня 2019, 08:38 comments2204
Поділіться публікацією:
У Молдові проходять вибори в місцеву владу

У Молдові стартували вибори в місцеві органи влади. Громадяни оберуть близько тисячі мерів і голів сільських адміністрацій. Молдавани також визначаться з депутатами місцевих рад — їх планується обрати близько 11 тисяч.

У боротьбі за столицю Молдови — Кишинів беруть участь 17 кандидатів, однак згідно з опитуваннями лідирують двоє — соціаліст Іван Чебан і глава МВС республіки Андрій Настазе.

Обидва кандидати вже зустрічалися на дострокових виборах мера Кишинева влітку 2018 року, де вони вийшли у другий тур. Там Настазе набрав 52,57% голосів, обійшовши на 5% Чебана, однак молдавські суди відмовилися визнавати перемогу опозиціонера.

За виборами в Молдові запрошені спостерігати понад 100 зарубіжних представників громадсько-політичних організацій.

Політологи відзначають, що нинішні вибори можуть суттєво змінити політичну обстановку в країні. Нагадаємо, що в Молдові влітку сталася зміна влади — до управління державою прийшло об'єднання опозиційних сил, що складається з проєвропейських партій.

Як повідомляв портал "Коментарі", перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що вибори в Києві можуть відбутися не раніше ніж у січні-лютому 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!