Головна Новини Світ Європа Туреччина звинувачує владу Франції в лояльності до сирійського тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина звинувачує владу Франції в лояльності до сирійського тероризму

Французький посол викликаний в МЗС Туреччини для отримання відповідної ноти

1 листопада 2019, 15:58 comments1324
Поділіться публікацією:
Туреччина звинувачує владу Франції в лояльності до сирійського тероризму

Міністерство закордонних справ Туреччини звинуватило французький уряд у спробах створення терористичного держави в Сирії. Про це передає турецьке видання "Анадолу".

Так, прийнята французьким парламентом резолюція, що засуджує початок турецької військової операції на північному сході Сирії, була сприйнята Анкарою як пособництво у створенні терористичних формувань.

"Ми рішуче засуджуємо і відкидаємо рішення Сенату і національних зборів Франції щодо операції "Мирна весна". Очевидно, що Франція прийняла це рішення після того, як провалився план по створенню терористичного держави в Сирії", — повідомляє прес-служба турецького МЗС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аналогічному посяганні звинувачували саму Туреччину у Франції, коли перша почала операцію "Джерело світу", спрямовану для ліквідації курдів.
"Це руйнівно для нашої безпеки із-за неминучого відродження Ісламської держави в північно-східній Сирії і, можливо, також у північно-західному Іраку, і, отже, дестабілізації уряду, який цього не потребує", — сказав прем'єр-міністр Франції через кілька днів після початку операції в Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Анадолу"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!