Головна Новини Світ Європа Іран віддаляється далі від ядерної угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран віддаляється далі від ядерної угоди

Іран планує найближчим часом відновити збагачення урану на підземному об'єкті Фордо

6 листопада 2019, 19:18 comments1900
Поділіться публікацією:
Іран віддаляється далі від ядерної угоди

В середу, 6 листопада, державне телебачення повідомило, що Іран активізував свою діяльність на своїй підземній атомній станції Fordow. На таке повідомлення Франція заявила, що Тегеран явно планує припинити угоду зі світовими державами, які стримували її ядерні роботи.

Також дипломати зазначили, що ще один розвиток подій, який може посилити напруженість між Іраном та Заходом, це те що Іран коротко провів інспектора американської ядерної сторожової служби та вилучив у неї дорожні документи. 

Іран заявив, що інспектору заборонено в'їхати до закладу "Натанц" через занепокоєння, що вона може перевозити "підозрілі матеріали", повідомляє офіційне інформаційне агентство "Fars".  Зазначається, що в "Натанзі" провідникове обладнання спалахнуло попереджувальним знаком, коли інспектор пройшов крізь обшук обладнання, через це їй було відмовлено у в'їзді. 

Це був перший інцидент з Іраном, після того як у 2015 році між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною була укладена угода, за якою Тегеран мав обмежити ядерну програму в обмін на скасування західних санкцій. 

У свою чергу в Росії повідомили, що рішення Ірану подавати газ у центрифуги на ядерному об’єкті в Фордо є надзвичайно тривожне.  

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", США погрожують Ірану новими санкціями. Іран планує найближчим часом відновити збагачення урану на підземному об'єкті Фордо. США повністю засуджують і заявляють, що не допустять дані кроки Тегерана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!